tiistai 14. toukokuuta 2013

Kaikkea ei voi ymmärtää.

Kaikkea ei voi ymmärtää vaikka kuinka haluaisi, ja vaikka kuinka olisi hyvää tahtoa.

Alasatakunta kirjoittaa nettisivullaan:
<========================================>

Eurajoen käyttökielto pois jo lähiaikoina?
14.05.2013 09:09

Eura
JVP-Eura Oy on aloittanut ohijuoksutusvesien hygienisoinnin. Toimitusjohtaja Anna Halinen toivoo, että Eurajoen käyttökielto voidaan purkaa jo lähiaikoina.
Mikrobiologinen riski Eurajoesta on siirretty nyt kemikaaliriskiksi JVP:lle, Anna Halinen kiteyttää.
Uusi hygienisointilaitteisto on lisännyt jätevedenpuhdistamon ohijuoksutusveteen hygienisoivia kemikaaleja viime keskiviikosta lähtien. Laitteisto syöttää veteen permuurahaishappoa. Kemikaali on voimakas, mutta joelle siitä ei ole viranomaisten mukaan haittaa.
– Kemikaali reagoi vedessä välittömästi, ja on täysin reagoinut alle kymmenessä minuutissa. Jokeen on putkessa noin 45 minuutin matka, eikä vesi voi missään olosuhteissa virrata niin nopeasti, ettei kemikaali ehtisi reagoida ennen jokea, Anna Halinen selittää.
Vetyperoksidi ja muurahaishappo, joista hygienisoiva aine valmistetaan, ovat voimakkaasti hapettavia ja syövyttäviä kemikaaleja, ja niiden käsittely on vaarallista.
Toiveissa on, että joen käyttökielto voitaisiin purkaa jo seuraavan näytteenoton jälkeen.
Lisää ASK 14.5.
<========================================>

Ei todellakaan voi ymmärtää kaikkien järjenjuoksua, eikä ainakaan insinöörien, ja vielä vähemmän diplomi insinöörien.
Jokeen kaadetaan lisää myrkkyjä, kun joki pitäisi saada puhdistettua.

Herrojen kotkotuksia, joista ei ole kun haittaa jokivarren asukkaille ja joen eliöstölle.
Eipä vielä ole kalaa näkynyt joka uiskentelee muurahaishapossa tai vetyperoksidissa, jos mainittuihin liemiin pistää kalan uimaan tapahtuu merkillisiä asioita, kala nimittäin oppii selällään uimisen taidon muutamassa sekunnissa ja sen jälkeen siinä käy aika kuhina ja kuplinta sen kalan ympärillä, kunnes ei kalasta ole mitään jäljellä.
Tällaisilla myrkyillä kuormitetaan jokea lisää joka päivä. Se todellakin tappaa kaiken elämän joesta jos sitä sattuu lorahtamaan hieman liikaa, kuten tuolla on ollut tapana aina näihin päiviin asti.

Olisiko samalla voinut lisätä tuohon liemeen vielä suolahappoa, typpihappoa ja rotanmyrkkyä, kun joku saattaa vielä olla hengissä joen varrella.

Niin kun jo joskus jossakin ehdotettiin, että joki on puhdas silloin kun siitä voi ottaa juomavetensä ja säilyy hengissä vielä senkin jälkeen.

Voi jokeen varmaan ensi kesänä mennä jokeen uimaankin, ja veden käyttökielto puretaan, pesu ja puhdistusaineet myös puhdistavat sen uimarin. Ei todellakaan löydy yhtään bakteeria jokivedestä tuon myrkkymäärän jälkeen, eikä myöskään mitään kaloja eikä rapuja, puhumattakaan simpukoista, jos joku sattuu käymään pyydykseen, on varmaan jo valmiina paketissa ja muhevaksi kypsynyt.

ELY keskuskin on tyytyväinen kun vesinäyte on puhdas, näyteastiakin pysyvät puhtaina. Eipä taida kasvaa edes levää joessa, samalla pysyy vesikasvillisuuskin kurissa. Peltojen kastelussa saattaa olla pieniä haittavaikutuksia, kun nimittäin se "jokivesi" polttaa kaiken kasvillisuuden. Saattaa ne pumput ja putketkin hieman kärsiä veden hapettavasta vaikutuksesta, eli toisin sanoen syöpymisestä. Toivottavasti nuo ovat käytännössä ruostumatonta ja haponkestävää terästä, tai pinnoitettu riittävän paksulla pinnotteella syöpymisen estämiseksi.

Onkijatkaan eivät häiriinny kohon hyppelyn vuoksi. Perhokalastajat saavat olla aivan rauhassa, ellei ne kahluusaappaiden sulaminen jokiveteen häiritse, eikä sen siiman häviäminen.

Täytyypä harkita samaa happokäsittelyä omalla tontilla kun joku tulee kysymään jäteveden puhdistuksesta, aattelin kaataa tuonne viemäriin hieman typpihappoa ja muurahaishappoa sekä vetyperoksiidia, pitäisi olla kaikkien taiteen sääntöjen mukaan puhdasta jätevettä, joka poistoputkesta lorisee lähimpään ojaan.
No todellisuudessahan tuo täytyisi kuskata ongelmajätelaitokselle, eikä lähimpään ojaan joka laskee taas eurajokeen. Siellähän ei mitkään pienet myrkkymäärät meinaa yhtään mitään sen rinnalla mitä JVP-Euran puhdistamolta sinne kipataan.

Kun ei normaali paskat riitä joen täydelliseen pilaamiseen, lisätään seokseen vielä happoja ja muita myrkkyjä, muka sitä varten että vesi puhdistuisi. Mikä ero on tuolla vahingolla, josta tuolla edempänä oli juttua, ja sitten tällä nykyisellä happokuormalla samankaltaista myrkkyä ennen vahingossa ja nyt ELY keskuksen siunaaman luvan kanssa.

( Elokuussa 1989 A.Ahlström Oy:n Kauttuan tehtailta pääsi Eurajokeen noin 3 000 m3 rikkihappopitoista jätevettä )
Vuonna 1990 kesäkuussa Kauttuan tehtailta pääsi 7 000 - 8 000 litraa lipeää Eurajokeen )





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti